یکی از راهکارهای اصلاح طرح لبخند و زیبایی چهره، ارتودنسی دندان است. اما چه کسانی نیاز به ارتودنسی دندان دارند؟ با ما تا انتهای این نوشتار همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم.
ارتودنسی دندان چیست؟
یکی از مشکلات دهان و دندانی مربوط به بی نظمی دندان ها، به هم ریختگی دندان ها و فاصله بین دندانی می شود که حق داشتن لبخند زیبا را از افراد می گیرد. البته امروزه می توان با راهکارهای متنوعی لبخند زیبا را به چهره افراد هدیه داد یکی از رایج ترین روش های اصلاح ناهنجاری های دهان و دندانی ارتودنسی دندان است.
ارتودنسی دندان یک شاخه تخصصی در حوزه دندانپزشکی است که تمرکز بر کنترل، پیشگیری و درمان مشکلات دندان ها و فکین دارد. متخصص ارتودنسی در کرج یا هر شهر دیگری با انواع ارتودنسی دندان اعم از ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک اقدام به درمان ناهنجاری های دهان و دندانی می کند.
کاندیدای مناسب برای ارتودنسی دندان
در صورتی که مشکلات زیر را دارید به احتمال زیاد شما نیاز به درمان ارتودنسی دندان دارید:
از دست رفتن زودرس دندان های شیری در کودکان
در صورتی که کودکان دندان های شیری خود را زودتر از موعد از دست بدهند به احتمال زیاد رشد دندان های دائمی آنها با مشکل مواجه شوند. در این حالت متخصصین ارتودنسی از بریس ها برای جلوگیری از نامرتبی دندان ها از آینده استفاده می کنند.
مشکل گاز گرفتن
در صورتی که در گاز زدن غذا مشکل دارید یا مدام گونه های خود را گاز می گیرید به احتمال زیاد دچار اختلال در ناحیه فک و دندان ها هستید و نیاز به درمان ارتودنسی دندان دارید.
دندان های کج و نامرتب
یکی از نشانه های بارز افرادی که نیاز به ارتودنسی دندان دارند این است که دندان های کج، نامرتب و شلوغی دارند که می تواند تاثیر نامطلوبی روی چهره افراد بگذارد. اصولاً اکثر افراد به همین دلیل اقدام به درمان ارتودنسی می کنند.
فاصله زیاد بین دندانی
فاصله زیاد بین دندانی می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. فاصله زیاد بین دندان ها معمولاً به دلیل از دست دادن یک یا چند دندان و وجود جای خالی آنها رخ می دهد، همچنین ممکن است فاصله بین دندانی موضوع کاملاً ارثی باشد. فضای بیش از حد بین دندانی باعث ایجاد اختلال در غذا خوردن و اختلال در عملکرد فک می شود.
جابهجا شدن فک
در صورتی که فک در موقعیت نامناسبی قرار داشته باشد، باعث حرکت فک و ایجاد صدا می شود. در صورتی که دائما در فک خود احساس صدا یا درد دارید حتما در اسرع وقت به یک دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.
چه کسانی نیاز به ارتودنسی دندان ندارند؟
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
به دلیل اینکه درمان ارتودنسی یک درمان زمان بر است و نیاز به همکاری بیمار در زمینه مراقبت از دهان و دندان دارد. بنابراین اگر شما یا فرزندتان در رعایت بهداشت دهان و دندانی کوتاهی می کنید به احتمال زیاد گزینه مناسبی برای درمان ارتودنسی دندان نیستید.
صبور نیستید
از آنجا که درمان ارتودنسی یک درمان زمان بر است بنابراین اگر برای گرفتن نتیجه درمان صبور نیستید و توقع دارید که خیلی سریع نتایج درمان را ببینید قید درمان های ارتودنسی دندان را بزنید.
انتظارات غیرواقعی از درمان ارتودنسی دارید
در صورتی که انتظارات غیر واقعی از درمان های ارتودنسی دارید، به هیچ عنوان اقدام به این نوع درمان نکنید. درست است که ارتودنسی، زیبایی لبخند و چهره شما را بهبود می بخشد اما قرار نیست که با این کار تغییرات بسیار فاحش و غیرواقعی را تجربه کنید!
ابتلا به بیماری های شدید لثه
در برخی مواقع با مشاوره گرفتن از متخصص لثه امکان درمان ارتودنسی وجود دارد. اما بیماری های شدید لثه، پوسیدگی های شدید دندانی و ... حتما باید قبل از آغاز درمان ارتودنسی درمان شوند.
تحلیل ریشه دندان
در صورتی که ریشه دندان شما تحلیل رفته باشد شما کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی دندان نیستید و برای اصلاح موقعیت دندان ها باید از سایر روش های درمانی استفاده کنید.
مزایای ارتودنسی دندان چیست؟
- اصلاح طرح لبخند با مرتب کردن دندان ها
- تسهیل بخشیدن رعایت بهداشت دهان و دندان
- تسهیل بخشیدن جویدن غذا
- تسهیل بخشیدن تکلم افراد
عوارض ارتودنسی نکردن دندان ها چیست؟
در صورتی که به هر دلیلی درمان ارتودنسی دندان را به تعویق بیندازید ممکن است عوارض زیر را تجربه کنید:
- پوسیدگی دندان ها
- بروز بیماری های لثه
- مشکل در جویدن غذاها و ایجاد مشکلات گوارشی
- سردرد
- مشکلات TMJ
- احساس گردن درد و شانه درد
- تاثیر نامطلوب بر چهره افراد
سن ارتودنسی دندان
درمان ارتودنسی برای سن و سال خاصی نیست اما به توصیه متخصصین ارتودنسی، بهترین زمان برای ارتودنسی دندان در سنین کودکی است. چرا که در این سنین طول درمان کوتاه تر و هزینه ارتودنسی دندان نیز کمتر از ارتودنسی دندان در سنین بزرگسالی خواهد شد.
طول درمان ارتودنسی دندان چقدر است؟
طول درمان ارتودنسی به عوامل متعددی همچون سن بیمار، شدت ناهنجاری دندانی، نوع درمان، وضعیت دندان ها، میزان مهارت متخصص ارتودنسی و... بستگی دارد. به طور متوسط طول درمان ارتودنسی دندان حدود 1 الی 3 سال است اما با توجه به شرایط خاص هر فردی این مدت زمان می تواند کوتاه تر یا طولانی تر شود.
نکات بسیار مهم در حوزه درمان ارتودنسی
باید در طول درمان ارتودنسی به تمامی دستورات پزشک خود عمل کنید. در ادامه به بایدها و نبایدهای درمان ارتودنسی دندان اشاره خواهیم کرد:
بایدهای ارتودنسی دندان
- روزانه حتما دو بار دندان های خود را مسواک بزنید
- روزانه یک بار به دندان های خود نخ دندان بکشید
- در فواصل زمانی تعیین شده به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید
- در صورتی که بریس ارتودنسی شما دچار شکستگی شد حتما به ارتودنتیست خود اطلاع دهید
نبایدهای ارتودنسی دندان
- در طول درمان ارتودنسی ثابت از مصرف غذاهای سفت و چسبناک خودداری کنید
- از دستکاری کردن بریس ارتودنسی اکیدا خودداری کنید
نظر شما